بررسی نقـش کتـاب در شکـوفایی حرفـه وکـالت در گـفت گو بـالیلا بهرامی، مسئول کتابخانه کانون وکلای دادگستری منطقه فارس

*بررسی نقش کتاب در شکوفایی حرفه وکالت در گفت‌وگو با لیلا بهرامی، مسئول کتابخانه کانون وکلای دادگستری فارس

*کتابخانه‌ای که بار یک مرکز فرهنگی و علمی را به دوش می‌کشد* 

هفته کتاب و کتابخوانی بهانه خوبی بود تا به سراغ یکی از مهم‌ترین ارکان موفقیت در حرفه وکالت یعنی «کتاب» برویم. کتاب ها البته خانه امنی دارند که با نام کتابخانه می شناسیم شان و چراغ هیچ کتابخانه‌ای هم بدون وجود جداقل یک کتابدار روشن باقی نخواهد ماند و گرد غربت و تنهایی برای همیشه دامن یار مهربان را خواهد گرفت. 

کتابخانه کانون وکلای فارس نیز که به عنوان قلب تپندهی دانش حقوقی وکلا شناخته می شود، نقش بسزایی در ارتقای سطح علمی و حرفه‌ای وکلا و کارآموزان دارد. قرار گرفتن در هفته کتاب و روز کتابدار هم بهانه ای بود تا با سرکار خانم لیلا بهرامی، مسئول کتابخانه کانون وکلای فارس گفت‌وگوی کوتاهی داشته باشیم و پنجره ای تازه را افق دانش و آگاهی در حرفه وکالت باز کنیم. در این گفت‌وگو تلاش شد تا به اهمیت و نقش کتاب در زندگی حرفه‌ای وکلا، خدمات کتابخانه و چالش‌های پیش روی این حوزه پرداخته‌ شود.

بهرامی در پاسخ به اینکه کتاب چه نقش و جایگاهی در زندگی شغلی وکلا می تواند داشته باشد؛ اظهارداشت: به‌روز بودن وکلا در حوزه دانش‌های حوزه حقوق یکی از ویژگی های برجسته و دارای اهمیتی است که طبیعتاً مسیر دستیابی به آن از بزرگراهی به نام کتاب و کتابخانه می گذرد.

وی با تاکید براینکه کتاب ها منابعی بی‌نظیر برای دسترسی به آخرین دستاوردهای حقوقی و آرای قضایی است، تصریح‌کرد: وکلایی که به طور مداوم مطالعه می‌کنند، می‌توانند با اطمینان بیشتری از حقوق موکلان خود دفاع کنند.

مسئول کتابخانه کانون وکلای دادگستری فارس، نقش کتاب در پرورش تفکر انتقادی و تحلیلی در وکلا را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: مطالعه کتاب‌های گوناگون به وکلا کمک می‌کند تا به مسائل حقوقی از زوایای متفاوت نگاه کنند و راه‌حل‌های خلاقانه‌ای برای چالش های پیش رو پیدا کنند.

بهرامی در پاسخ به اینکه کتابخانه کانون وکلای دادگستری فارس چه خدماتی را به اعضا ارایه می دهد نیز گفت: اعضای این کتابخانه علاوه بر دسترسی به مجموعه گسترده‌ای از کتاب‌های حقوقی، به منابع مرجع و مجلات تخصصی نیز دسترسی دارند.

وی با بیان اینکه منابع کتابخانه کانون وکلای فارس صرفاً به کتاب‌های حقوقی محدود نمی‌شود، گفت: علاوه بر کتاب های حقوقی، گنجینه ای ازشمند از آثار ادبیات کلاسیک، تاریخ، فلسفه و حتی رمان های جذاب در این مجموعه در دسترس علاقه مندان می باشد.

مسئول کتابخانه کانون وکلای دادگستری فارس با اشاره به اینکه حدود 1500 وکیل و کارآموز بطور فعال از خدمات این کتابخانه استفاده می‌کنند، ابرازداشت: وکلا و کارآموزان می‌توانند با عضویت در این کتابخانه یه منابع متنوع دسترسی پیدا کرده و کتاب‌های مورد علاقه‌شان را به امانت ببرند.

بهرامی در ادامه با بیان اینکه خدمات کتابخانه صرفاً در به امانت دادن کتاب خلاصه نمی شود؛ گفت: کتابخانه کانون وکلای فارس تلاش کرده با برگزاری نشست‌های ادبی، فضایی پویا و تعاملی را برای علاقه‌مندان به کتاب و فرهنگ فراهم آورد.

به گفته وی، برگزاری نشست‌های شاهنامه‌خوانی و بیهقی‌خوانی بصورت هفتگی با استقبال بسیار خوب وکلا مواجه شده و علاوه بر افزایش دانش ادبی و تاریخی وکلا، زمینه تعامل و گفت‌وگو در محیطی صمیمی را فراهم کرده است.

مسئول کتابخانه کانون وکلای دادگستری فارس در ادامه ضمن قدردانی از زحمات اساتیدی همچون جناب وکیل حبیب نامجو و جناب استاد چیزفهم دانشمندیان مدرس دانشگاه که به صورت داوطلبانه در برگزاری این نشست‌ها همکاری می‌کنند، گفت: به واقع از همه وکلا و کارآموزانی که با وجود مشغله‌های فراوان در این نشست‌ها شرکت می کنند نیز باید قدردانی کرد. 

 بهرامی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، به چالش‌های پیش روی کتابخانه‌های حقوقی و علاقه‌مندی وکلا به مطالعه کتاب‌های الکترونیکی نیز اشاره و خاطرنشان‌کرد: هرچندکه علی‌رغم پیشرفت تکنولوژی و رواج کتاب‌های الکترونیکی، کتاب‌های چاپی همچنان از محبوبیت بالایی برخوردار هستند؛ اما در عین حال کتابخانه‌ها هم باید خود را با این تغییرات وفق دهند و به سمت ارائه خدمات الکترونیکی بیشتر حرکت کنند.

به گفته وی، کتاب‌ها همچنان نقش محوری در زندگی شغلی وکلا ایفا می‌کنند و کتابخانه‌های حقوقی با ارائه خدمات متنوع و به‌روز، می‌توانند در ارتقای سطح علمی و حرفه‌ای وکلا نقش‌آفرین باشند. 

مسئول کتابخانه کانون وکلای فارس با تاکیدبراینکه این مجموعه تلاش می‌کند فراتر از یک کتابخانه حقوقی و به عنوان یک مرکز فرهنگی و علمی عمل ‌کند، تصریح کرد: امیدواریم با ترویج فرهنگ مطالعه در میان وکلا، رشد روزافزون دانش حقوقی و ارائه خدمات بهتر به جامعه را شاهد باشیم.

به اشتراک بگذارید
نویسنده سایت
نویسنده سایت
مقالات: 319

دیدگاه ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *