دکتر هومان پارسا عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری منطقه فارس:نقش مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی در گردش آزاد اطلاعات و راهکارهای برون رفت از چالش های فرا روی جامعه وکالت

نقش مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی در گردش آزاد اطلاعات
و راهکارهای برون رفت از چالش های فرا روی جامعه وکالت
در ادامه این نشست دکتر هومان پارسا، عضو اصلی هیات مدیره کانون وکلای دادگستری منطقه فارس با بر شمردن ارکان چهارگانه دموکراسی از مطبوعات و رسانه در کنار دیگر ارکان دموکراسی نظیر شهروندی و حقوق بنیادین و نمایندگی ، به عنوان ستون و رکن چهارم دموکراسی یاد کرد و با تاکید بر ضرورت گردش اطلاعات آزاد به عنوان رسالت رسانه و مطبوعات ، استقلال این رکن از دموکراسی را از وجوه مشترک نهاد وکالت و مطبوعات دانست وی در ادامه به برخی از چالش های فرا روی حوزه وکالت اشاره کرد و گفت :
تامین شرایط معیشتی و شغلی وکلا اگر چه از تکالیف قانونی کانون وکلا نیست اما مدیران کانون نمی‌توانند نسبت به این شرایط نامطلوب. بی تفاوت باشند چرا که عوارض آن دامن‌گیر نهاد وکالت و دادگستری خواهد شد از این رو با توجه به جمعیت متکثر و روز افزون وکلای دادگستری که از عوارض بلافصل اجرای قانون تسهیل است ، در این خصوص راهکار های مناسبی را به نمایندگان مجلس که با کانون های وکلا در ارتباط هستند پیشنهاد داده‌ایم که تصویب آنها می تواند تا حدودی دغدغه های شغلی وکلا بویژه بانوان و وکلای جوان را مرتفع کند . الزام حضور وکیل در برخی دعاوی حقوقی یکی از این پیشنهادات است که با تصویب و اجرای این طرح، نه تنها شرایط اشتغال وکلا بهبود پیدا می کند، بلکه عموم مردم از خدمات وکلا در مراحل مختلف دعاوی بهره‌مند می شوند.
و حق الوکاله این گونه دعاوی نیز با طرح بیمه وکالت قابل تامین است هومان پارسا در ادامه به پیشنهاد وکیل خانواده نیز اشاره کرد و گفت: خوراری خانواده‌ها از وکیل و مشاور حقوقی و پیش‌بینی چنین الزامی برای آحاد افراد جامعه می‌تواند از بروز و شیوع اختلافات حقوقی پیشگیری نماید کما اینکه هرگاه خانواده‌ها و آحاد جامعه از خدمات مشاوره‌ای وکیل الزاماً و یا اختیاراً برخوردار باشند طبیعتاً از بروز برخی از اختلافات حقوقی بعدی که ناشی از ابهامات قراردادی است پیشگیری خواهد شد و به این ترتیب علاوه بر صرفه‌جویی در وقت و حق الوکاله ، از حجم متراکم آمار مراجعه به دادگاه‌ها دادسراها و مراجع قضایی کاسته خواهد شد.
چرا که مشاوره‌های به موقع، از شکل‌گیری دعاوی پیشگیری و به کاهش پرونده‌ها در دستگاه قضایی کمک کند و همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.
وی همچنین در شرح طرح بیمه وکالت گفت: این طرح نیز به‌منظور تسهیل دسترسی به وکیل و رفع نگرانی‌های مردم از بابت تامین هزینه‌های وکالت پیشنهاد شده است و دغدغه های مردم در خصوص تامین منابع مالی مورد نیاز برای دریافت خدمات حقوقی از طریق وکلا را کاهش خواهد داد.
پارسا در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال و امکان ادغام کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: در صورتی که اراده یکپارچه سازی نهاد وکالت محقق شود ، کانون وکلای دادگستری با توجه به قدمت قریب به یک قرن و اعتبار بین المللی و استقلال نسبی می‌تواند پذیرای الحاق مرکز مذکور به کانون در قالب قانون و پذیرش عضویت وکلای محترم مرکز در کانون وکلا باشد .

به اشتراک بگذارید
نویسنده سایت
نویسنده سایت
مقالات: 345

دیدگاه ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *