نائب رئیس کانون وکلای دادگستری منطقه فارس خبر داد:وکالت رایگان ۱۱۸۵ پرونده در راستای عمل به مسئولیت های اجتماعی کانون فارس

نایب رییس کانون وکلای دادگستری منطقه فارس در نشست با اصحاب رسانه که همزمان با روز وکیل مدافع و بزرگداشت سالگرد استقلال کانون وکلا برگزار شد، طی سخنانی با تاکید براینکه وکلای دادگستری از همان ابتدای شکل‌گیری کانون وکلا در سال ۱۳۰۹ دغدغه استقلال این نهاد را داشته اند، گفت: وکالت رسالتی است که زنده به استقلال است . خوشبختانه این مهم در اوایل دهه 30 محقق شد و کانون وکلا با مساعدت دکتر محمد مصدق، نخست وزیر وقت به استقلال رسید.

علی شایان‌منش با بیان اینکه از سال 1400 با تصویب قانون تسهیل صدور مجوزها فعالیت کانون وکلا با چالش های بسیاری مواجه شده است؛ اظهارداشت: قانون تسهیل بدون توجه به زیر ساخت های حقوقی ،دشواری های جدی را برای انجام وکالت با کیفیت پدید آورده و به نوعی زمینه ساز سلب حقوق اجتماعی برای دسترسی به یک فرآیند حقوقی مناسب و مطلوب شده است.
به گفته این مدیرنهاد وکالت، در پیامد تصویب این قانون و از سال 1401 تا کنون کانون وکلای فارس بالغ بر 2200 کارآموز جدید پذیرفته ‌است؛
از طرفی نهاد موازی در استان نیز چه بسا تعداد بیشتری کارآموز را در این مدت جذب نموده باشد .

نایب رییس کانون وکلای دادگستری منطقه فارس با اشاره به اینکه در آزمون اخیر کارآموزان وکالت بالغ بر 740 وکیل در قالب کارآموز پذیرش شده اند ، ابرازداشت: بیش از ۴۰ نفر از پذیرفته شدگان از یک یا دو درس از دروس امتحانی نمره منفی گرفته اند‌ و بیش از ۸۰ نفر هم به یک الی سه درس از ۷ درس امتحانی هیچ پاسخی نداده اند.
با توجه به موارد فوق آیا می توان به این افراد در حرفه وکالت اطمینان کرد و مسائل حقوقی مردم را به آنها سپرد؟

شایان‌منش با اشاره اینکه در کانون وکلای منطقه فارس برای 3 هزار و 966 وکیل پروانه پایه یک صادر شده، ابرازداشت: از این تعداد 259 نفر پروانه وکالت خود را تودیع کرده و 398 نفر هم پروانه وکالت شان را تمدید نکرده اند.
به گفته وی، علت اصلی این موضوع وجود مشکلات مالی ناشی از نبود پرونده برای وکلا و کاهش انگیزه آنها بوده است.

نایب رییس کانون وکلای دادگستری منطقه فارس با بیان اینکه از میان 2 هزار نفر کارآموز کانون برای 1073 نفر پروانه کارآموزی صادر شده است؛ اظهارداشت: از همین تعداد هم 100 نفر پروانه کارآموزی خود را تمدید نکرده اند.

نائب رئیس کانون وکلای فارس اظهار کرد: در سال‌هایی که قانون تسهیل وجود نداشت حداکثر کارآموزانی که امکان جذب داشتند ، ۱۰۰ الی ۲۰۰نفر بود، چون کمیسیون نیازمتشکل از رئیس کل دادگستری استان ، رئیس دادگاه انقلاب و رئیس کانون وکلا بر مبنای مطالعات میدانی و نیاز هر استان تعداد وکلای مورد لزوم را مشخص می‌کرد.
به گفته وی، در حال حاضر مجموع وکلایی که در کانون وکلا و مرکز وکلای قوه قضاییه استان فارس فعالیت دارند حدود 10 هزار نفر هستند که نسبت به جمعیت 5 میلیونی این استان تعداد بسیار زیادی است.

شایان منش در خصوص فعالیت کانون وکلا در حوزه مسئولیت های اجتماعی نیز توضیحاتی را ارائه نمود و گفت: اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری منطقه ی فارس واقع در خیابان ملاصدرا، خیابان شهید جمالی، هر روز با حضور وکلای مجرب به شهروندان فاقد تمکن مالی مشاوره رایگان ارائه می نماید و از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون نیز وکلای عضو کانون فارس وکالت رایگان بیش از ۱۱۸۵ پرونده افراد فاقد تمکن مالی را برعهده گرفته اند.

وی در پایان ابراز امیدواری نمود که با توجه به ایرادات عدیده وارد بر قانون تسهیل ، به زودی شاهد اصلاح این قانون
با احصاء نظرات مشورتی کانون های وکلا باشیم.

به اشتراک بگذارید
نویسنده سایت
نویسنده سایت
مقالات: 362

دیدگاه ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *