چکیـده سخنرانی رئیس کانون وکلای دادگستری فارس كهگيلويه و بويراحمد درهمایش علمی مصوبات شورای اسلامی شهر وروستا درآراء دیوان عدالت اداری

چکیـده سخنرانی رئیس کانون وکلای دادگستری فارس كهگيلويه و بويراحمد درهمایش علمی مصوبات شورای اسلامی شهر وروستا درآراء دیوان عدالت اداری
دراین همایش که به همت
انجمن حقوقی اساسی ایران و انجمن ایرانی حقوق اداری با دعوت از معاون قضائی دیوان عدالت اداری دکتر مولا بیگی وصاحبنظران حقوق عمومی با حضور رئیس دادگستری کل استان و معاون قضائی ايشان و شهردار شیراز و رئیس و اعضا شورای اسلامی شهر شیراز ، روسا و معاونين و استادان دانشكده حقوق و دانشگاه شيراز و جمع كثيري از دانشجويان امروز در دانشگاه شيراز برگزار گردید، رئیس کانون وکلای دادگستری منطقه فارس طی سخنانی ضمن ابراز خشنودی از احیاء فعالیت های علمی در حوزه حقوق عمومی و اهتمام دانشگاهیان و وکلای دادگستری به تأسیس انجمن ایرانی حقوق اداری و ظرفيت كانون وكلا در تقويت اين نهادها ظهار داشت : دیوان عدالت اداری و شوراهای اسلامی دو بنیاد نو بنیان درقانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هستند که هر دو به منظور احقاق حقوق عامه اعم از حق حاکمیت ملت در قانون اساسی و حمایت از حق و مشارکت مردم در امور تأسیس گردیده اند و این رسالت اقتضا دارد که نهادهای مذکوردرراستای حفظ حقوق آحاد مردم عمل كنند.
هومان پارسا در بخش دیگری ازسخنان خود درپاسخ به یکی از سئوالات محوري این همایش که علت نقض متعدد مصوبات شورای دیوان عدالت اداری چیست ؟گفت میتوان در یک جمله بدیهی ترین علت نقض این مصوبات را عدول از موازین قانونی دانست کما اینکه در حوزه موضوع اخذ عوارض از دفاتر وکلا و مطب پزشکان که بحث آن اخيرا مطرح شده است و موردصدور آراءمتعدد مبني بر ابطال اين تصميم در دیوان عدالت اداری بوده ماده 55 قانون شهرداریها صراحتاً محل دفاتر وکلای دادگستری را محل تجاری ندانسته است و هرگونه مصوبه ای خلاف نص صریح این ماده عدول از موازین قانونی است .
رئیس کانون وکلای دادگستری منطقه فارس در ادامه فلسفه تأسیس ماده 55 قانون شهرداریها را صرفنظر از خروج موضوعي و مصداقی دفاتر وکلا از سنخ و صنف اماکن تجاری ، ماهیت حرفه وکالت دانست که سنخیتی با کسب و تجارت ندارد وی گفت برابر ماده 2 قانون نظام صنفی ، کانون وکلا اتحادیه صنفی نیست و وکیل دادگستری نیز فرد صنفی تلقی نمی شود وکالت دادگستری یک حرفه است و کسب و پیشه محسوب نمی گردد و نبايد آن را با تجارت مقایسه نمود .
وي گفت حرفه وکالت رسالت دفاع از حقوق مردم را در بردارد و إطلاق عنوان تجارت به ان خلاف شان حرفه اي است . اگر چه وکیل ازاین طریق امرار معاش می نماید اما این ماهیت و ذات حرفه  وکالت را دگرگون نمی کند و وكالت کسب و تجارت تلقی نمی شود همچنانكه كانون وكلا نيز پروانه كسب صادر نمينمايد. از طرفي به تالي فاسد برخي از تصميمات و مصويات بايد توجه داشت اگرچه إذعان داريم إداره كلان شهرها و تامين بودجه اداره انها دشوار است اما بايد به عوارض و تبعات اخذ بي رويه عوارض هم توجه كرد وكلاي جوان ما و بويژه بانوان غالبا توانايي تامين هزينه دفتر خود را ندارند و اخذ عوارض عرصه را بر انها تنگ تر ميكند لذا صرفنظر از اين كه اخذ عوارض تجاری از دفاتر وکلا خلاف قوانین موضوعه است ،تبعات و اثار نامطلوب اين تصميمات نيز موجب برخي ناهنجاربهاذ حرفه اي خواهد شد . سپس دکتر مولا بیگی معاون قضائی دیوان عدالت اداری طی سخنانی ضمن ضرورت رعایت قانون در اتخاذ تصمیمات و مصوبات شوراها موارد تأمین منابع پایدار مالی شهرداریها را برشمرد و در خصوص ایرادات وارده برفرایند تغییر کاربریها و  فروش تراکم توسط شهرداریها نیز مطالبی را بیان نمود . دكتر مولابيگي عوارض کسب و پیشه را ناظر براماکن تجاري دانست و با ذكر تفاوت شخص شاغل و مكان اشتغال به این اعتبار که دفاتر وکالت و دفاتر اسناد رسمی و مطب پزشکان در ماده 55 قانون شهرداریها مكان تجاری تلقی نشده اند إظهار داشت نمی توان قعالیت صاحبان حرف مقرر. در ماده ٥٥ قانون شهرداريها را تجاری دانست .
در اين نشست رييس شوراي شهر شيراز و شهردار كلانشهر شيراز و روساي دانشكده حقوق دانشگاه شيراز و انجمن هاي حقوق أساسي و اداري نيز سخنراني هاي مبسوطی ايراد كردند .

به اشتراک بگذارید
Milad.Tavakol
Milad.Tavakol
مقالات: 943

دیدگاه ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *